Appelsinkage med chokoladecreme
Appelsiner var i mange år noget man kun kunne få til jul, når de er i højsæson. Nu er vi vant til at kunne få dem året rundt, hvilket gør, at vi ikke prissætter appelsinernes ekstravagance på samme møde. Denne kage henter inspirationen fra en klassisk jødisk appelsinkage, dog tilsat kakao og en syndig chokoladecreme. Kagen holder sig luftig og fugtig i flere dage.
Chokoladecreme
Du skal bruge:
500 ml fløde
150 gram hakket lys chokolade
2 blade husblas
Sådan gør du:
Udblød husblas i koldt vand. Varm fløden op til lige under kogepunktet og tilsæt husblas. Hæld den varme fløde over chokoladen og smelt den. Rør godt rundt. Kom husholdningsfilm over skålen og stil den i køleskabet til dagen efter. Chokoladecremen kan laves i forvejen og kan holde sig i op til fem dage på køl.
Appelsinkage
Du skal bruge:
2 appelsiner
6 æg
2 tsk bagepulver
200 gram mandelmel
250 gram sukker
50 gram kakao
1tsk stødt kardemomme (kan udelades)
Pynt:
Syltet appelsinskal
Sådan gør du:
Kog appelsinerne i rigeligt vand i to timer, til de er helt møre. Når de er kolde, skæres de i kvarte. Fjern den hvide stilk. Kom appelsiner og de øvrige ingredienser i en foodprocessor eller kraftig blender. Kør til en ensartet masse. Beklæd bund og kanter på en rund bageform (20 centimeter) med bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag ved 180 grader i 45-60 minutter. Tjek efter 45 minutter om kagen eventuelt skal dækkes med stanniol for ikke at brænde på toppen. Køl kagen helt i formen.
Pisk chokoladecremen med en håndmikser og smag til med kardemomme.
Pynt kagen med cremen og syltede appelsinskaller.